Datum: 3 augustus 2020
Categorie: Grappig | Opmerkelijk

13 dingen die zo herkenbaar zijn als je cassière bent geweest:

Als je  ooit als cassière bij een supermarkt hebt gewerkt, dan kun je je vast nog wel bedenken hoe dat er allemaal aan toe ging. En dat deze 13 situaties bijna dagelijks voorkwamen, je herkent ze vast nog.

1. Mensen die met groot geld betalen

Je hebt ze er altijd tussen zitten; de mensen die met vijftig euro betalen als ze maar 2,55 euro hoeven te betalen. Gelukkig doet de technologie het rekenwerk, maar het is evengoed steeds alles natellen.

2. Als de barcode van een product niet werkt

Normaal is het gewoon de producten van de band pakken, scannen en weer door. Maar als een barcode niet werkt, word je uit die flow getrokken. Want dan is de enige oplossing om de barcode handmatig in te voeren. Pff.

3. Mensen die aan je kassa komen terwijl die dicht gaat

Je hebt er altijd van de mensen bij zitten die toch nog even snel naar je kassa komen terwijl er een bordje staat dat jouw kassa gaat sluiten. Nou vooruit dan maar.

4. Als je te weinig geld in je kassa hebt

Ook irritant als je geen geld meer in je kassa hebt. Of te weinig. ‘Even wachten, mensen’. Je weet alweer precies hoe iedereen je aankeek.

5. Inschatten van leeftijd

Als iemand met een fles drank aan jouw kassa verschijnt, is het altijd de vraag of je legitimatie moet vragen of niet. Als degene al wat ouder is en je vraagt het, is het niet goed. Als degene te jong is en je vraagt het, is degene ook weer boos. Je kan het nooit goed doen.

6. Mensen die niet zien dat ze aan een pinkassa staan

En dan fijn met een briefgeld aankomen. ‘Uhh dit is een pinkassa’. Doei.

7. Hoe langer de dag duurt, hoe groter de uitdaging om vrolijk te blijven

Als je een hele dag ingepland staat, begin je de dag met een blij gezicht. Klantvriendelijkheid is namelijk zo belangrijk. Maar hoe langer de dag duurt, hoe groter de uitdaging wordt om vriendelijk te blijven. Vooral na de zoveelste klant die iets te klagen heeft.

8. Klanten die het beurtbalkje vergeten

En weer boze gezichten in de rij. Ja hallo, ik kan toch niet ruiken van wie welke boodschappen zijn?

9. Grappen over je naam

Van die mensen die met trots je naam zeggen en daar grappen over maken. Origineel hoor.

10. Klanten die bij jou klagen over de prijs

Nou ja, je hebt zelf toch niet de prijzen bedacht. En daarbij; je legt het toch zelf in je winkelmandje? Gelukkig dat mensen je gedachtes niet kunnen lezen. Want af en toe.

11. Klanten die geen gedag zeggen

Bent u uw tong verloren, meneer?

12. Klanten die een vreemde taal spreken

Oke, in het Engels en Duits kun je je nog wel redden. Maar als de klant ineens een hele andere taal spreekt wordt het meer een soort gebarentaal. Pff lastig.

13. Eten scannen en honger hebben

Honger hebben terwijl je een doos donuts scant of een pizza. Je snapt het wel.

14. Klanten die iets zijn vergeten

Ze hebben al hun boodschappen al op de band gelegd en dan bedenken ze ineens dat ze nog een tros bananen nodig hebben. Ja hoor, we wachten wel. Alle tijd van de wereld.

Hoewel het niet altijd feest was, heb je wel veel geleerd als cassière bij een supermarkt. Je kreeg met zoveel soorten mensen te maken en zaak was om altijd vriendelijk te blijven. Dat kan ze-ker niet iedereen.

(bron: beautify.nl)