Datum: 7 maart 2021
Categorie: Geen categorie

61-jarige vrouw bevalt van haar eigen kleindochter, zodat haar zoon vader kan worden

Cecile Eledge was 61 jaar oud, toen ze voor de grap zei dat ze het niet erg zou vinden om draagmoeder te zijn voor haar zoon en zijn man. Echter, ze passeerde een reeks medische testen, waaruit bleek dat ze nog in prima gezondheid verkeerde.

Een jaar gelden zag Uma Louise het levenslicht in het Nebraska Medical Center. Ze woog zo’n 2300 gram.

Vaders Matthew Eledge en Elliot Dougherty vertelden dat de geboorte van hun dochtertje mogelijk was dankzij de vrouwen in hun leven. Daarmee doelden ze op de moeder van Matthew en de zus van Elliot.

Cecile was de draagmoeder en beviel van het baby’tje. Elliots zus doneerde de eicellen voor de zwangerschap, aldus TODAY.

Matthews moeder zei tijdens het testen dat ze steeds verwachtte dat artsen zouden zeggen dat ze niet geschikt was om een surrogaatmoeder te zijn.

“Maar de artsen zeiden dat er absoluut geen reden was dat de zwangerschap niet voltooid zou kunnen worden,” vertelde ze.

Cecile gaf aan dat ze tijdens de zwangerschap voorzichtiger was dan ooit. Ze gaf zelfs koffie helemaal op, iets wat ze zelfs toen ze zwanger van Matthew was niet deed.

“Ik zou me verschrikkelijk gevoeld hebben als er iets was gebeurd,” zei ze. “Ik heb alles volgens het boekje gedaan. Weet je, ik hou veel van mijn koffie.”

Baby Uma is verwekt door in-vitrofertilisatie met Matthews sperma en de eicellen van Elliots zus, Lea Yribe.

Het idee om vader te worden speelde al een paar jaar. Tijdens een gesprek met zijn zus bood ze aan om haar eicellen te doneren en begon het idee gestalte te nemen.

Iemand te betalen voor eicellen en om draagmoeder te zijn leek het koppel een beetje kil en zakelijk. Daarom zijn ze erg blij met hoe alles is gelopen.

“Hoewel we misschien een onconventionele aanpak hebben gekozen, waren we in staat om over het proces te praten en het maakte alles nog spannender en leuker,” vertelde Matthew.

We wensen de familie het allerbeste in de toekomst toe!