Datum: 17 oktober 2019
Categorie: Opmerkelijk

'Aanzienlijke schade' Malieveld door trekkers, onbekend wie dat gaat betalen

Boeren hebben woensdag met hun tractoren „aanzienlijke schade” veroorzaakt aan het Malieveld in Den Haag, constateert eigenaar Staatsbosbeheer op de dag na het grote boerenprotest. De overheidsdienst die het veld beheert gaat met een aannemer bekijken wat er moet gebeuren om die schade te herstellen. Wanneer er meer duidelijkheid is over de kosten, gaat Staatsbosbeheer met „de verantwoordelijke partijen” in gesprek over de rekening.

Of dat de boeren zijn of bijvoorbeeld de gemeente Den Haag, kon een woordvoerder nog niet zeggen. Met Staatsbosbeheer was vooraf niets afgesproken over gebruik van het Malieveld door de boeren. De gemeente stelde woensdag dat „was voorzien” dat tractoren op het Malieveld hun tractor zouden parkeren.

Op het veld staat sinds enkele dagen ook de tent van het beroemde Cirque du Soleil. Dat zag zich genoodzaakt de voorstelling van woensdagavond af te blazen. Zo’n drieduizend bezoekers kregen hun geld terug. „De eerste prioriteit is om de toegangsweg naar Cirque du Soleil schoon te maken, zodat de voorstelling vanavond wél door kan gaan”, laat Staatsbosbeheer weten. Het is nog onbekend hoe organisator Mojo met de financiële schade zal omgaan.