Datum: 25 februari 2020
Categorie: Geen categorie

Aap is al uit de mouw! Nathan is de Mol...

Met twintig seizoenen aan ervaring lijkt er geen schijn van kans te zijn dat de makers van het populaire tv-programma ‘Wie is de Mol?’ (onbewust) de fout ingaan. Toch ziet het ernaar uit dat er in de montage een kleine fout is gemaakt. En als die fout echt een fout is, is cultheld Nathan Rutjes (36) de Mol.

Let op, dit artikel bevat spoilers.

Met de finale in het vizier draait de geruchtenmolen op volle toeren. Want wie is precies de Mol? Volgens De Lagarde leidt er een grote hint naar oud-voetballer Nathan Rutjes. Begin eerst met het terugkijken van de laseropdracht. Daar valt volgens de website iets op. Waar alle kandidaten in vest nummer vier de strijd tegen de Mol aangaan, speelt Nathan als enige in het vest met rugnummer drie.

Deze beelden komen uit de uitzending van Wie is de Mol? van zaterdag 22 februari.

Als je al compleet in de Nathan-tunnel zit, ben je vast geïnteresseerd in de bijgaande theorie achter het vest en rugnummer. Nathan droeg hetzelfde vest in zijn battles tegen Leonie, Buddy, Rob en Miljuschka. Maar de Mol zelf moet natuurlijk óók de opdracht uitvoeren. Het is mogelijk dat Nathan het vest niet heeft verwisseld voordat hij zelf het veld in ging.

Daarnaast zou het ook verklaren waarom Nathan als eerste naar voren werd geroepen bij de executie. De bedoeling was wellicht om niemand naar huis te sturen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Simpel. Je vraagt de Mol om als eerste naar Rik te komen en geeft hem instructies wie moet blijven. Grote kans dat Miljuschka het veld moest ruimen. En die werd op onverklaarbare wijze gered door Nathan.

Het is nog maar de vraag of Miljuschka of een andere kandidaat in de komende uitzending het programma verlaat. Op Instagram laat Rik weten dat de groene vrijstelling terugkeert in het spel. Zo’n vrijstelling is het meest gewilde item in Wie is de Mol?. Bovenal betekent het in sommige afleveringen dat de hele groep door mag naar de volgende ronde. En dat is iets waar niet iedere kijker op zit te wachten. Menig kijker was teleurgesteld met de tegenvallende executie van de laatste aflevering.