Datum: 3 april 2020
Categorie: Geen categorie

Angela de Jong valt idool Eva Jinek aan: ‘RTL-propaganda!’

Het moet niet gekker worden: Angela de Jong haalt vandaag in haar populaire AD-column uit naar haar tv-idool Eva Jinek. De opiniediva verwijt de talkshowhost RTL-propaganda te bedrijven. Dat is te lezen in de kiosk. Jinek ontving gisteren Koffietijd-sterren Loretta Schrijver en Pernilla La Lau in haar show. Een leuk onderwerp, maar het was volgens De Jong wel schaamteloze RTL-promotie. Het verbaasde haar dat Jinek sprak van ‘het enorme succes’. “Ahum, gemiddeld 132.000 kijkers.“

Pernille kreeg volgens AD-Angela ‘ruim baan’ om te vertellen wie dé Koffietijd-kijker nou precies is. De Koffietijd-ster zei: “Wij hebben hele open mensen. Dat is ook de houding van het programma. We zijn niet voor of tegen iets. Je mag bij ons erbij zijn. Wij willen graag horen wat je denkt. De verbinding maken.”

Wat een bullshit, vindt De Jong. “Voor de goede orde: we hebben het dus over een show waarin een kok iets kookt, een visagist make-uptips geeft, een BN’er zijn nieuwe waar aanprijst en de resterende zendtijd gevuld is met promoprietpraat voor de Postcode Loterij.”

Daarna volgt – fangirl of niet – een flinke uithaal van De Jong aan het adres van Jinek: “Een show van RTL, dat zeg ik er ook maar even bij, mocht u zich afvragen waarom de befaamde scherpe tong van Eva even stil bleef.”