Datum: 18 april 2021
Categorie: Geen categorie

BAM! Grote kans dat terras op 28 april weer open gaat!

Er is een grote kans dat de avondklok per 28 april wordt afgeschaft. Ook kunnen vanaf die datum mogelijk de terrassen en de detailhandel weer open. Het kabinet kijkt na het Catshuisberaad ’iets positiever aan tegen de datum van 28 april’, zo meldt een ingewijde aan De Telegraaf.

Zeker is dat het hoger onderwijs per 26 april weer open mag voor één dag per week fysiek onderwijs.

Het kabinet wil de maatschappij de komende maanden in vijf stappen uit de harde lockdown halen, mits de cijfers de goede kant op gaan.

Op 28 april zou een eerste stap voorzien zijn: de terrassen, winkels, thuisbezoek naar twee personen per dag en avondklok geschrapt. En het hoger onderwijs weer gedeeltelijk open. De afgelopen dagen gaf premier Mark Rutte opeens weer weinig kans dat het allemaal door kan gaan.

Een afschaling hangt af van de dagelijkse opnamen van coronapatiënten in ziekenhuizen, omdat zij daar nog steeds voor een enorme druk zorgen, meldden Rutte en zorgminister Hugo de Jonge afgelopen dinsdag. Ze willen dat eerst de piek van de huidige derde coronagolf is bereikt. De afgelopen zeven dagen liep het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen echter weer op. Zaterdag waren het er ruim 8300.