Datum: 8 oktober 2019
Categorie: Opmerkelijk

Bedrijf geeft niet-rokers 6 extra dagen verlof, want zij nemen geen rookpauzes:

Een bedrijf in Japan heeft de unieke oplossing gevonden om mensen aan te moedigen te stoppen met roken. Nu krijgen de niet-rokers maar liefst 6 dagen extra verlofdagen per jaar.

“Ik hoop dat de beslissing meer mensen aanzet om te stoppen met roken, niet door te bestraffen maar door te belonen,” zei de CEO van het bedrijf, Takao Asuka aan Kyodo News, volgens The Telegraph.

Het was na een voorstel van een collega toen de managers de beslissing genomen hebben. Het nieuws gaat nu de wereld rond.

“Een van onze niet-rokers stopte eerder dit jaar een briefje met het idee in de ideeenbus van het bedrijf, en schreef dat roken ernstige problemen veroorzaakt,” zei Hirotaka Matsushima, de woordvoerder van het bedrijf, volgens The Telegraph.

Na dit idee bekeken en besproken te hebben, hebben de niet-rokers nu extra vakantiedagen gekregen.

Het bedrijf heeft zijn kantoor op de 29ste verdieping van een hoog gebouw in de Japanse hoofdstad Tokyo. Nu hebben ze berekend dat een gemiddelde rookpauze voor een werknemer gemiddeld 15 minuten duurt.

Dat betekent dat als de rokers meerdere malen per dag een rookpauze inlassen, de niet-rokers zouden gecompenseerd moeten worden met 6 extra verlofdagen per jaar, beslisten de managers.

Volgens de manager zijn al vier werknemers gestopt met roken sinds de beslissing werd genomen. Daarnaast kregen 30 van de 120 werknemers al extra verlofdagen sinds de invoering van het nieuwe systeem.

Wat vind jij hier van? Vertel aub jullie mening in de comments.