Datum: 20 september 2019
Categorie: Opmerkelijk

Bestorming van Area 51 begonnen, kijk hier LIVE mee:

“Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us” is een als grap bedoelde oproep van Matty Roberts om Area 51 op 20 september 2019 te bestormen. Later heeft hij benadrukt dat dit een grap was. En dat het gevaarlijk is dit echt te proberen. Met medewerking van Roberts werd ter vervanging een feest georganiseerd in Rachel, Lincoln County, ten noorden van het niet toegankelijke gebied. Omdat bij een grote opkomst ook dit gevaar zou opleveren, door onvoldoende voorzieningen, raadt Roberts alsnog af naar dit feest te komen (dat de medeorganisator Connie West tegen Roberts’ zin laat doorgaan) en werkt hij mee aan een alternatief feest in Las Vegas.

Verboden terrein

Omdat door een en ander het gebied in de belangstelling stond. Hebben twee Nederlandse youtubers ten behoeve van video’s vanaf de Mercury Highway ingang in Nye County van de Nevada National Security Site. Dit is het verboden gebied ten zuiden van het gebied, vijf kilometer binnengedrongen. Ze zijn op 10 september 2019 gearresteerd. Enkele dagen later zijn ze op borgtocht vrijgelaten, en op 16 september voor de rechter verschenen. Ze hebben in een plea agreement bekend verboden gebied te hebben betreden (trespassing). Maar een gevangenisstraf van een jaar voor de ernstiger samenzwering hiertoe werd voorwaardelijk gereduceerd, waardoor ze op 19 september 2019 vrijkwamen. Dit nadat ze elk een boete van € 2100 betaald hadden. Ook kregen ze hun in beslag genomen camera’s en drone niet terug.

Bestorming van Area 51 LIVE!

En natuurlijk willen de de bstorming van vandaag allemaal zien, daarom hebben we hier LIVE beelden vanuit het gebied. We hebben meerdere Live Streams onder elkaar gezet omdat er zo nu en dan een uit kan vallen door de slechte verbinding in het gebied. Zo nu en dan kun je de pagina verversen omdat we continu nieuwe Live beelden toevoegen:

Mute

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:10
Remaining Time -0:10