Datum: 10 januari 2020
Categorie: Geen categorie

Beveiliging voor Johan Derksen na uitspraak over Turkije: "Ze kunnen me liquideren wanneer ze willen"

Johan Derksen krijgt bewaking na een uitspraak over Turkije tijdens Veronica Inside. Na afloop van elke uitzending wordt hij onder bewaking van Talpa naar de snelweg begeleid. Dat vertelde Johan aan het AD.

Het voetbalorakel onthulde: “Ik had vorig jaar iets gezegd over een Feyenoordspeler die in Nederland is geboren, maar als international voor Turkije heeft gekozen. Ik vond dat gek. Zijn ouders zijn volgens mij niet ooit naar Nederland gekomen omdat Turkije hen zoveel te bieden had. Die jongen heeft hier zijn opleiding gehad. Heeft hier geprofiteerd van de sociale omstandigheden en kiest tóch voor Turkije.”
Die opinie zou hem zuur opbreken. De bromsnor vertelde dat hij de volgende dag werd opgebeld door iemand van Talpa om hem te zeggen dat er bedreigingen waren binnengekomen. “Of ik aangifte wilde doen. Dat heb ik niet gedaan, maar sindsdien heb ik wel dus bewaking. Word ik keurig opgewacht en na elke uitzending naar de snelweg gebracht.”
Maar de nuchtere Johan laat het niet aan zijn hart komen. Hij vertelde: “In Grolloo laat ik gewoon elke dag de hond uit. Dus als die Turken willen, kunnen ze me liquideren wanneer ze willen. Bang ben ik niet. Dan moet je niet meer aan zo’n tafel gaan zitten. Ik laat mijn leven daar niet echt door beïnvloeden.”