Datum: 23 maart 2020
Categorie: Geen categorie

Bizar! Folder verspreid in Twente: 'Virus is straf van God'

Onbekenden hebben op meerdere plekken in Rijssen huis-aan-huis folders verspreid, waarin wordt gewaarschuwd tegen een virus dat een straf van God zou zijn, zo publiceert RTV Oost vandaag. De naam corona wordt weliswaar niet genoemd, maar het pamflet rolt juist op de mat in een tijdperk dat het coronavirus het wereldnieuws beheerst. Medicijnen bieden geen oplossing, genezing is uitsluitend mogelijk door in de Heer te geloven, zo valt te lezen.

In de folder worden de “afschuwelijke uitwerkingen” van het virus nog eens benadrukt: “Het vernielt relaties. Het leidt tot haat, scheiding, oorlog, lijden en uiteindelijk de dood. De uitwerkingen zijn overal om ons heen te zien. En het erge is: dit virus wordt vaak door de dragers ervan genegeerd.”

Virus is zonde
Het virus wordt volgens de schrijvers door God ‘de zonde’ genoemd. Gevolgd door enkele Bijbelse teksten

Genezen door te geloven
De folderschrijvers laten echter hoopvol weten dat genezing mogelijk is. Die eer is echter niet weggelegd voor medici of wetenschappers, maar genezen kan feitelijk alleen maar door in de Heer te geloven. “Geen wetenschapper, geen arts, geen medicijn kan dit zonde-virus genezen.” Waarop die stelling andermaal wordt onderbouwd met enkele passages uit de Bijbel. Voornaamste conclusie: wie in Christus gelooft, zal genezen.