Datum: 26 december 2020
Categorie: Geen categorie

Bizar: Jongedame (22) zaagt eigen hand af om verzekering te tillen.

Een Sloveense vrouw (22) kreeg twee jaar cel wegens oplichting. Ze zaagde haar eigen hand af om zo een riant bedrag van de verzekering op te strijken. Het was haar partner van dertig jaar oud die haar overhaalde. De man is door de rechtbank van Ljubljana veroordeeld tot drie jaar cel.

Julija Adlesic beweerde dat ze haar hand verloren was tijdens het afsnijden van takken. De politie stelde echter vast dat ze het ‘ongeluk’ samen met drie anderen in scène had gezet. Haar hand was volgens hen opzettelijk met een cirkelzaag is afgezaagd.

De groep had kort daarvoor bij vijf verschillende verzekeringsmaatschappijen levens- en ongevallenverzekeringen afgesloten. De partner van de vrouw had in de dagen voor het ongeval nog verschillende opzoekingen gedaan naar kunstmatige handen. Ze namen de hand volgens de rechtbank doelbewust niet mee naar het ziekenhuis om zo een hogere vergoeding te krijgen voor blijvende invaliditeit.

Miljoen euro

De hulpdiensten konden de hand alsnog naar het ziekenhuis brengen, waar de dokters erin slaagden om het er weer aan te zetten.

De bedoeling was om ongeveer een miljoen euro aan schadevergoedingen op te strijken. De helft daarvan zou naar de vrouw gaan.