Datum: 24 januari 2020
Categorie: Geen categorie

Bizar! Student speelt GTA op school in Nijmegen politie pakt hem op (VIDEO)

Een ‘onschuldig’ spelletje van een student heeft in het Nederlandse Nijmegen geleid tot een aanhouding door de politie. Een 25-jarige man liep met een wapen door een school. Hij deed alsof hij in Grand Theft Auto (GTA) zat en maakte daar een filmpje van. Het neppe pistool dat hij daarvoor gebruikte, werd door medestudenten aangezien als echt. Met veel opschudding als gevolg.

Een andere student heeft het allemaal zien gebeuren. “Hij had een filmpje gemaakt in de stijl van het spel Grand Theft Auto”, vertelt hij volgens De Gelderlander. Sommige scholieren dachten dat de 25-jarige man een echt wapen bij zich droeg, waarop in paniek de politie werd gebeld. Agenten kwamen massaal ter plaatse. “De aanhouding was vet heftig”, vervolgt de getuige.

Technovium, de school waar het allemaal gebeurde, werd ontruimd. Politiemensen stormden met kogelwerende vesten het gebouw binnen. ,,Collega’s zagen de man zitten en hebben hem met getrokken vuurwapens onder schot gehouden”, aldus de politie. ,,Hij is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.”

Pas later op de dag bleek dat het om een groot misverstand ging. De 25-jarige man had geen echt wapen bij zich, maar een neppe. In plaats van iemand neer te willen schieten, speelde hij het spelletje GTA na.