Datum: 28 juli 2020
Categorie: Geen categorie

‘Black Lives Matter’-demonstrant neemt AK-47 mee naar betoging en wordt dan zelf afgeknald

Alweer een hallucinante gebeurtenis in de Verenigde Staten. Nog steeds zijn er geregeld protesten voor de ‘Black Lives Matter’-beweging in Amerika en dat eindigt helaas te vaak ook in geweld. Een nieuw voorval deed zich voor in Texas.

Een AK-47 meenemen naar een demonstratie had dodelijk gevolgen

In de staat Texas is een wapen dragen een grondrecht. Amerikaan Garret Foster nam daarom behoorlijk vaak zijn AK-47 mee naar ‘Black Lives Matter’-demonstraties. Eerder deze week liep dat echter fataal af. Ook Amerikanen die geen fan zijn van BLM lopen vaak met een wapen op zak.

Zo werd een automobilist die op een agressieve maner richting de betoging reed omsingeld door enkele demonstranten. Toen Garret Foster ook met zijn AK-47 naar de auto toestapte, geraakte de bestuurder in paniek en schoot drie maal op Foster. Een andere betoger nam toen ook zijn wapen en schoot vervolgens op de vluchtende auto.

Garret overleed niet veel later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De chauffeur gaf zichzelf uiteindelijk aan en verklaarde dat hij geschoten had omdat hij bang was dat Foster hem zou neerschieten.

Er werd ondertussen al 100.000 dollar ingezameld voor de begrafenis van de 28-jarige Amerikaan.