Datum: 4 december 2019
Categorie: Geen categorie

Boeren en bouwers komen massaal in actie: "Nederland zal schudden op haar grondvesten"

Boeren en bouwers kondigen een gezamenlijke ‘grootschalige actie’ aan die dit jaar nog in heel Nederland voelbaar zal zijn. Voorzitter Jelco Beijer van stichting Bouw in Verzet belooft een protestactie waarbij naar verwachting duizenden deelnemers ‘met trekkers, maar niet alléén trekkers’ op pad gaan.

De stichting, voorheen actiegroep Grond in Verzet, heeft de handen ineengeslagen met boerenactiegroep Farmers Defence Force. ,,Als de situatie het toelaat, kan een deel van de groep naar Den Haag’’, aldus de Lunterse voorman Beijer.

Of dat ook betekent dat de groep naar het Malieveld gaat, wil hij niet zeggen. Het collectief wil een statement maken tegen het naar eigen zeggen trage handelen van de overheid om de boeren- en bouwsector te helpen nu die zijn geraakt door allerlei milieumaatregelen.

Schudden op haar grondvesten

In een bericht naar de eigen achterban heeft het stichtingsbestuur het over een actie waardoor politiek Den Haag ‘op haar knieën’ gaat en waardoor ‘Nederland zal schudden op haar grondvesten’. Een definitieve datum voor de actie is er nog niet. ,,Die wordt pas op het laatste moment bekendgemaakt’’, aldus Beijer. Wel kan hij zeggen dat de kerstdagen worden ontzien.