Datum: 28 oktober 2019
Categorie: Food | Opmerkelijk

Boeren maken belofte waar en gaan Malieveld herstellen, hoeveel likes voor de boeren?!

Agrarische bedrijven gaan, zoals eerder toegezegd, de schade aan het Malieveld weer herstellen. Staatsbosbeheer heeft daarover afspraken gemaakt met verschillende ondernemers. Uit inventarisatie van eigenaar Staatsbosbeheer blijkt dat de schade na het boerenprotest van 16 oktober zo’n 27.000 euro bedraagt. Binnen enkele dagen meldden zich meerdere loonbedrijven bij de organisator van het protest om het veld weer te fatsoeneren.

Vooral de groenstrook tussen de bomen langs het Malieveld raakte beschadigd door de grote banden van de zware tractoren. Staatsbosbeheer heeft nu afspraken gemaakt met twee bedrijven uit Zeewolde en Soerendonk die de reparatie hiervan voor hun rekening nemen.

Gratis

Reparatie van het Malieveld zelf is specialistisch werk, aldus Staatsbosbeheer, en dat wordt door de vaste aannemer gedaan, het Wateringse AH Vrij. Die rekent hiervoor wel een extra laag tarief. Organisator Agractie en twee agrarische verenigingen betalen het bedrag dat hier dan nog mee gemoeid is. Graszaden worden eveneens gratis beschikbaar gesteld door bedrijven.

Afgelopen week is al begonnen met het herstellen van de diepste kuilen in het veld en de wandelpaden.  Komende weken gaan die werkzaamheden verder, ook het inzaaien van gras dat bij lage temperaturen opkomt.  De randen van het veld en de groenstrook tussen de bomen kunnen pas in het voorjaar worden aangepakt, als het minder regent en het kwik weer iets opkrabbelt.