Datum: 8 oktober 2019
Categorie: Opmerkelijk

Boeren willen Het Binnenhof bezetten totdat eisen zijn ingewilligd

Boeren en andere demonstranten willen vanaf volgende week woensdag op Het Binnenhof in Den Haag kamperen. Ze blijven net zo lang  in het hart van de Nederlandse politiek tot hun eisen zijn ingewilligd, kondigen de actievoerders aan.

Woensdag doen ze eerst rijksgezondheidsinstituut RIVM in Utrecht aan, zo maakt zegsman Marc van den Over van actiegroep Farmers Defence Force desgevraagd bekend. De actievoerders zijn het niet eens met de stikstof-berekeningen van het instituut.

De boeren gaan met trekkers al ’s ochtend vroeg op pad, dus te verwachten is dat het net als vorige week weer tot een verkeersinfarct zal leiden.

Voor de actie, die tot nu toe geheim was gehouden, zijn naast de boeren ook vissers, burgers en mensen uit de bouw opgeroepen. Vanuit de bouwsector hebben zich al demonstranten gemeld, hoewel koepelorganisatie Bouwend Nederland niet achter de actie staat.

,,Wij kunnen met de toezeggingen van het kabinet over het stikstofbesluit voorlopig uit de voeten”, stelt woordvoerder Richard Massar.

De boeren kunnen dat niet. Ze zeggen niet te kunnen leven met het feit dat het kabinet boerenbedrijven wil saneren om zo de uitstoot van stikstof terug te dringen.