Datum: 24 oktober 2019
Categorie: Opmerkelijk

Bouwend Nederland gaat ook naar het Malieveld: "Massaal komen!"

Nederland zit al maanden op slot. De vergunningverlening in de bouw – en infrasector is grotendeels tot stilstand gekomen door veranderde regelgeving op het gebied van stikstof en PFAS. Huizen worden niet gebouwd, files worden niet aangepakt en ook de ambitieuze plannen uit het Klimaatakkoord kunnen niet worden uitgevoerd. Heel Nederland is hiervan de dupe. Maar de bouw- en infrasector krijgt nu als eerste de economische klappen die ontstaan door de besluiteloosheid van dit kabinet.

Ondanks herhaalde oproepen en heel veel overleg is dit kabinet er niet in geslaagd om het werk weer op gang te krijgen. Orderportefeuilles drogen op. Miljarden omzet staan op de tocht en duizenden banen staan op het spel. Nederland dreigt zo onnodig in een economische recessie te belanden. “Om onze onvrede hierover kracht bij te zetten, roep ik onze lidbedrijven op de landelijke actiedag van de Stichting Grond In Verzet op 30 oktober te steunen en massaal naar het Malieveld te komen.”, aldus Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

“Onze achterban herkent één-op-éen de zorgen, problemen en de frustratie van de initiatiefnemers van de Stichting Grond in Verzet. Er is dan ook breed draagvlak binnen Bouwend Nederland om deze landelijke actiedag te ondersteunen. Ik roep het kabinet op nu met maatregelen te komen om onze mooie sector per direct vlot te trekken en niet onnodig kapot te maken”.
Om de actie zo publieksvriendelijk te laten verlopen, verzoeken we iedereen met klem om in groten getale met het openbaar vervoer en zonder materieel naar het Malieveld te komen.