Datum: 27 juni 2020
Categorie: Geen categorie

Brandstichter eendenslachterij blijkt doorgedraaide ’Vegan Streaker’

De man die eind mei brand stichtte bij eendenslachterij Duck-To Tomassen in Ermelo is de 34-jarige dierenrechtenactivist Peter Janssen, ook bekend als de Vegan Streaker. Hij werd bekend van zijn optreden in Jensen waarin hij het flink te verduren kreeg door zijn opvallende uitspraken. Onder meer Boer Frans moest niks van hem hebben.

De Brabander, bekend van het verstoren van talloze paardenevenementen en stierengevechten door naakt te protesteren, heeft volgens zijn advocaat een volledige bekentenis afgelegd. Het gaat volgens hem om een eenmansactie. Dat meldt De Stentor.

Janssen meldde zichzelf twee dagen na de brand bij de slachterij waarbij meerdere vrachtwagens verloren gingen op het politiebureau in Apeldoorn. Hij zit sindsdien vast. Op een bewakingsvideo van het Ermelose eendenbedrijf is te zien hoe de dader in de nacht van 28 mei de vrachtwagens in brand steekt op het slachterijterrein en daarbij zichzelf per ongeluk ook. Hij rent brandend weg. De brandstichting was eerder al opgeëist door het Dieren Bevrijdings Front. Janssen is al eerder met die organisatie in verband gebracht.