Datum: 19 februari 2020
Categorie: Geen categorie

D66-Kamerlid: "Kabinet, stop gesprekken met Farmers Defence Force!"

Het kabinet moet gesprekken met de boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) stopzetten, vindt coalitiepartij D66. “Deze meest extreme boeren horen niet aan de onderhandelingstafel”, zegt D66-Kamerlid Tjeerd de Groot.

Hij deed die uitspraak in het programma 1 op 1 op NPO Radio 1. “Op een gegeven moment moet je zeggen: we gaan hier niet serieus mee aan tafel zitten. Klaar”, zegt De Groot. Hij zette de verhoudingen in de coalitie in september al op scherp toen hij pleitte voor een halvering van de veestapel om het stikstofprobleem op te lossen.

Het is bovendien een verspilling van tijd omdat FDF zal weglopen van de onderhandelingstafel en de groep weigert zich flexibel op te stellen, vindt De Groot. “Ik zeg tegen de regering: ga regeren en pak door. Verdoe je tijd niet met groepen die toch geen compromissen willen sluiten.”

Het heeft simpelweg geen zin om te blijven praten, concludeert De Groot. Bovendien heeft FDF zichzelf ‘gediskwalificeerd als serieuze gesprekspartner’ door zich op deze manier op te stellen, zegt hij.