Datum: 26 december 2019
Categorie: Opmerkelijk

Dit is wat er gebeurd als je een 6666 gram vlinderbom vastmaakt aan een boom:

Steeds meer worden er plaatsen in Nederland vuurwerk vrij gemaakt. Hier mogen de mensen zelf geen vuurwerk meer afsteken. En op steeds meer plaatsen in Nederland worden er in de plaats daarvoor grote vuurwerkshows gehouden.

Elk jaar rond oud en nieuw ontstaat er een discussie of er wel of geen verbod komt op vuurwerk. Nu zijn er al een aantal plaatsen in Nederland vuurwerk vrij, en worden er steeds meer vuurwerk shows gehouden. Dit trekt onwijs veel mensen naar een plek toe, waar het veilig is om naar vuurwerk te kijken. Want elk jaar zijn er slachtoffers die vuurwerk afsteken, of als toeschouwer erbij stonden te kijken. Want elk jaar is op tv rond oud en nieuw is het reclame spotje op tv: ‘je bent een rund als je met vuurwerk stunt’.

Een jongen besloot om een vlinder bom te maken van 6666 gram, om deze vervolgens aan een boom vast te maken. Hij wou graag weten wat het voor effect had en ging dit uittesten. Deze jongens vinden het blijkbaar belangrijker om vuurwerk af te steken, dan na te denken wat het met de natuur doet. We snappen dan ook niet hoe ze hieraan komen, en of de ouders dit überhaupt weten. Het zou je kind maar zijn, om te schamen.