Datum: 4 maart 2020
Categorie: Opmerkelijk

Dramatisch ongeluk tekent Martien Meiland voor het leven

Waarschijnlijk hebben de meeste kijkers het al gezien, namelijk dat de ogen van Martien Meiland niet precies hetzelfde zijn. Zijn pupil van zijn rechteroog lijkt namelijk een beetje uitgelopen. Dit schijnt een zeldzame aandoening te zijn, maar bij Martien komt het door iets heel anders…

Aan het weekblad liet hij weten dat het door een ongeluk is gekomen toen hij jong was. Hij vertelde:

“Toen ik een kind van vier jaar oud was, had ik een ongeluk. Ik heb mezelf met een schaar in mijn rechteroog gestoken, tijdens het plakken en knippen zoals kinderen dat doen.” Niet alleen zorgde het ongeluk voor een kleurverschil in zijn ogen, maar het had nog ergere gevolgen. Hij liet namelijk het volgende weten:

“Daar is het niet meer bij gebleven: ik zie sinds dat ongeluk helemaal niets meer met mijn rechteroog.” In de meeste gevallen is het dan erg lastig om diepte te zien, maar Meiland is ervan overtuigd dat hij mazzel heeft gehad omdat hij nog heel jong was. Overigens heeft hij wel een dode hoek aan de rechterkant. Hij laat verder weten dat het geen grote invloed heeft gehad op zijn dagelijkse leven. Hij laat verder weten: “Ik weet eigenlijk niet beter en ik ondervind er geen grote hinder van.”