Datum: 13 februari 2020
Categorie: Geen categorie

Dronken vrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs verliest lading: dode en vier gewonden

Een vrachtwagenchauffeur uit Goor is woensdagnacht een container verloren op de A31 bij Gescher, vlak over de grens bij Winterswijk. De container met oud ijzer belandde op de snelweg, waarna een andere vrachtwagen er frontaal op knalde. De 50-jarige chauffeur van deze vrachtwagen kwam daarbij om het leven. Ook raakten vier mensen gewond. De Gorenaar bleek te hebben gedronken en geen rijbewijs te hebben.

Afbeelding

De ravage was enorm, nadat in de nacht van woensdag op donderdag de container met oud ijzer op het wegdek van de Duitse snelweg viel. Een 50-jarige chauffeur uit Lingen, die onderweg was naar Gronau, kon de container niet meer ontwijken en kwam in botsing met de lading. De Duitser overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Nog eens drie auto’s kwamen daarop in botsing met het voertuig van de man uit Lingen. Daarbij raakten vier personen lichtgewond.

Gedronken en geen rijbewijs

500 meter van de plek des onheils stond de vrachtwagen van de 42-jarige man uit Goor, die zijn lading dus had verloren. Bij controle door de Duitse politie bleek de man gedronken te hebben: agenten maten bij hem 0,74 promille. Ook bleek de Gorenaar geen rijbewijs te hebben. De politie heeft tevens een bloedproef gedaan bij de man, om te kijken of hij onder invloed was van drugs.

Hoe de vrachtwagenchauffeur zijn lading kon verliezen, wordt onderzocht door de Duitse politie. De snelweg in de richting van Gronau werd donderdag pas tegen het middaguur weer vrijgegeven.