Datum: 27 januari 2020
Categorie: Geen categorie

Met Gordon in Thailand naar een AA-meeting: Patty erkent verslaving:

Patty Brard en Gordon kampten beiden met een verslaving. In hun programma waarvoor ze samen door Azië reisden, komen hun moeilijkheden ook aan bod. Patty zegt in haar tv-maatje een gelijke te hebben gevonden. ‘We zijn samen naar een AA-meeting geweest.

Patty Brard en Gordon kampten beiden met een verslaving. In hun programma waarvoor ze samen door Azië reisden, komen hun moeilijkheden ook aan bod. Patty zegt in haar tv-maatje een gelijke te hebben gevonden. ‘We zijn samen naar een AA-meeting geweest.

De afgelopen maanden bracht Patty Brard (64) veel tijd door met Gordon, die nog midden in zijn afkickperiode van drugs en alcohol zit. Samen reisden ze voor een televisieprogramma door Azië. Patty merkte dat ze haar gelijke in Gordon vond. ‘Het was een mooie én heftige ervaring. Ook omdat we beiden in die reis ook nog in onze eigen reis zaten,’ vertelt Patty in Flair. ‘Gordon doet nu wat ik twee jaar geleden heb gedaan: afstand nemen van een verslaving. Ik moest dealen met eten, hij met drinken. Die intieme reis gaat met hobbels, pieken en dalen. Dat nemen we ook gewoon mee in het programma.

We kennen geen gêne en dat is, denk ik, ook onze kracht. We laten zien hoe het écht is. In Thailand zijn we naar een AA-meeting geweest. Niet voor het programma, maar omdat Gordon op dat moment naar zo’n meeting móést. Dat gevoel moet er dan uit. Dan leggen we op zo’n moment alles stil. Maar de camera’s gingen wel mee. Die authenticiteit vinden we belangrijk: dit is wie we zijn, dit zijn onze struggles.’

Verslaving
Patty erkende in Flair dat ook zij een verslaving had. ‘Ik was verslaafd aan eten en dan denk je dus heel lang dat het allemaal wel meevalt. Anderzijds at ik niet eens zo heel ongezond, ik at gewoon veel. Te veel.’ Jarenlang zag Patty eten als een beloning voor hard werken. ‘Toen ik bijna 100 kilo woog, had ik gewoon nergens meer zin in, ook niet in werken. Maar eigenlijk had ik geen zin meer in me-zelf. Ik ben naar Ibiza gegaan, omdat ik me realiseerde dat ik een reset nodig had. Maar met op een berg zitten en naar de zee staren ben je er natuurlijk niet.’ Patty bezocht een arts in Marbella en vroeg om een maagballon.

Omdat ze echter een maaghernia bleek te hebben, was dat geen optie. Alleen een verkleining zou bij haar helpen. Uiteindelijk besloot Patty voor de ingreep naar België te gaan. Aan Story vertelde ze eerder: ‘In Nederland kwam ik niet voor een gastric bypass in aanmerking. Dan moet je een BMI-waarde van 40+ hebben. Ik had ‘slechts’ 31. Dan wordt er tegen je gezegd: Eet nog maar even door! Maar dat kan toch niet waar zijn?! Flink aankomen om daarna geopereerd te worden. Daarom ging ik naar België, daar kon ik direct terecht.’