Datum: 21 juni 2020
Categorie: Geen categorie

Eerste mensen op Malieveld aangehouden in opdracht burgemeester (VIDEO)

De politie heeft zeven betogers tegen de coronamaatregelen aangehouden omdat ze niet van het Malieveld in Den Haag wilden vertrekken. Dat gebeurde in opdracht van burgemeester Johan Remkes, meldt de politie.

De zeven waren volgens een politiewoordvoerder duidelijk herkenbaar als demonstranten. Zo hadden ze flyers, spandoeken en megafoons bij zich. De betogers zijn meerdere keren aangesproken, gewaarschuwd en opgeroepen het terrein te verlaten, maar dat weigerden ze, aldus de politie.

Er waren ook andere groepjes mensen die duidelijk herkenbaar waren als demonstranten. Die zijn volgens de woordvoerder wel vertrokken. „Het beeld op het Malieveld is nu rustig”, aldus de politiewoordvoerder. Een man werd aangehouden omdat hij met een zwaard rondliep.

De gemeente Den Haag besloot vrijdag de voor zondag geplande demonstratie van de groep Virus Waanzin te verbieden nadat was gebleken dat er niet honderd, maar tienduizend bezoekers werden verwacht. Dat maakte het volgens de gemeente heel moeilijk om nog 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook zorgt het voor een „vrees voor wanordelijkheden”, aldus de gemeente.