Datum: 4 november 2019
Categorie: Opmerkelijk

Enorme brand in kerk Hoogmade, kerk is opgegeven verklaard:

Een grote brand heeft de volledige Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade in de as gelegd. Aanvankelijk vatte alleen het grote dak vlam, later brandde ook de toren. De brandweer heeft deze opgegeven, nu de hele kerk in brand staat. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. In het kerkgebouw leek het vuur al gigantisch huis te houden – aanvankelijk aan de andere kant van de toren, later door het hele gebouw.

De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. In het kerkgebouw leek het vuur al gigantisch huis te houden – aanvankelijk aan de andere kant van de toren, later door het hele gebouw. Bewoners staan met open mond te kijken, automobilisten zetten op de snelweg in de buurt hun auto’s stil om te filmen.

De brand ontstond bij het afbranden van verf. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar panden die naast de vrijstaande kerk staan.

De bewoners van een aantal tegenover de kerk gelegen huizen moesten hun huis verlaten. Er komt veel rook vrij. De brandweer roept mensen op niet naar de brand te komen. In een straal van 150 meter om de kerk zijn alle huizen en gebouwen, waaronder een school, ontruimd.