Datum: 4 april 2020
Categorie: Geen categorie

Erg bijzonder: ouders noemen pasgeboren tweeling ‘Corona’ en ‘Covid’

Een stel in India heeft hun pasgeboren tweeling wel heel bijzondere namen gegeven. Omdat de baby’s ter wereld kwamen in tijden van de coronacrisis, besloten de ouders hun kinderen naar het virus te vernoemen.

Het jongetje draagt de naam Covid en het meisje hebben ze Corona genoemd.

Bevalling
De 27-jarige moeder heeft er een bevalling met obstakels opzitten dankzij de coronamaatregelen in hun land. Toen ze weeën kreeg belde ze een ambulance om haar naar het ziekenhuis te brengen. Maar verkeer is momenteel niet toegestaan, dus de rit naar het ziekenhuis werd meerdere keren onderbroken door politiecontroles. Eenmaal in het ziekenhuis was familie van het stel niet welkom.

Impact
Al met al heeft het coronavirus veel impact gehad op de zwangerschap en bevalling van de vrouw. Daarom besloten de ouders dat ze de tweeling namen wilden geven die verwijzen naar deze tijd. Ook legt de moeder uit dat ze ook een positieve kant ziet van het coronavirus: “Het virus is gevaarlijk en levensbedreigend, maar de uitbraak heeft er ook voor gezorgd dat mensen zich zijn gaan focussen op hygiëne. Ze zorgen beter voor zichzelf en voor elkaar. Om die reden hebben we goed over deze namen nagedacht”.

Naamsverandering
Baby’s Covid en Corona zijn gezond en ook de moeder maakt het goed. Ze zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. En mochten de kinderen in de toekomst hun naam willen veranderen, dan vinden de ouders dat goed. Dat dat zal gebeuren, sluiten ze niet uit, laat het stel weten.