Datum: 27 februari 2020
Categorie: Geen categorie

Eva Jinek mengt zich in corona-rel: ‘Waar is Rutte?’

Eva Jinek vraagt zich af of we op een gegeven moment ook niet iets van Mark Rutte moeten horen over de opkomst van het coronavirus. Ze vraagt zich af waarom de minister-president nog niets heeft laten weten. Dat gaf ze gisteren aan in haar talkshow op RTL 4. Jinek sprak met enkele gasten over de coronahorror. “Zou het helpen, denk je Wouter, als Rutte zich nu ook tot het volk richt? Of is dat nog niet nodig?“, vroeg ze aan haar gast Wouter de Winther, journalist bij De Telegraaf.

De Winther lachend: “Rutte is de tovenaar. Die kan natuurlijk alles oplossen.”

Jinek zou het wel fijn vinden om wat van Rutte te horen. “Nou ja, hij is heel geruststellend en invoelend.”

De Winther: “Rutte is nu ook aan het skiën.”

Jinek: “In Noord-Italië?!”

De Winther: “Volgens mij is hij in Oostenrijk, maar hij is niet de enige. De hele ministerraad is samen met de Tweede Kamer met reces, dus met vakantie. Ik denk dat de helft van de Kamerleden niet in het land is en misschien wel in die gondels in Noord-Italië nu staat elke ochtend.”

Jinek: “Dan moeten ze dadelijk met z’n allen in quarantaine.”

Al met al zit De Winther minder te wachten op een optreden van Rutte. “Ik geloof er niet in dat het allemaal ineens beter wordt als Rutte zich ermee gaat bemoeien, maar ik denk wel dat als het kabinet volgende week terug is, het een belangrijk aandachtspunt wordt. Je merkt dat er onrust aan het ontstaan is.”

Bron: Mediacourant