Datum: 23 september 2020
Categorie: Geen categorie

Famke Louise zegt sorry: "Sta niet meer achter actie!"

Zangeres Famke Louise (21) staat niet meer achter de boodschap die ze deze week zelf verspreidde met de hashtag #ikdoenietmeermee. Ze heeft haar filmpje, waarin ze zich voor het oog van haar 1 miljoen volgers uitsprak tegen het coronabeleid, verwijderd. De influencer belooft zich te laten voorlichten en zegt sorry tegen ‘allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld’.

De bij jongeren populaire zangeres sloot zich deze week aan bij de actie #ikdoenietmeermee, een initiatief van Viruswaarheid-activist Willem Engel. Net als enkele bekende collega’s plaatste ze met een video vraagtekens bij het coronabeleid van het kabinet en bijvoorbeeld de effectiviteit van mondkapjes.

‘Al met al niet mijn beste dag’, schrijft Famke Meijer, zoals ze eigenlijk heet, vanavond op Instagram. Ze stelt dat de ‘mainstream media’ haar als aanspreekpunt kozen voor de actie, waarop ze besloot ‘alleen en onvoorbereid’ aan te schuiven bij Eva Jinek. ‘Niemand heeft mij iets verplicht, maar toch dacht ik het verschil te kunnen maken’, schrijft ze.

‘Dat gezegd hebbende, realiseer ik me de ernst van ongefundeerde uitspraken doen’, vervolgt ze. ‘Gisteren aan tafel was ik zenuwachtig en heb ik niet mijn verhaal kunnen doen zoals ik dat graag wilde. Ik ben geen wetenschapper, arts, viroloog of politicus en dat heb ik ook nooit beweerd.’