Datum: 4 oktober 2019
Categorie: Opmerkelijk

''FC Twente-fans hielden club overeind door bier te drinken''

FC Twente heeft donderdag aan het eind van de middag de jaarcijfers gepresenteerd en op de website van VTBL staat een duidelijke conclusie. “Fans FC Twente hielden club overeind door bier te drinken”, valt te lezen. De website baseert zich overigens op de berichtgeving van de Tubantia. “Door veel bier te drinken en broodjes beenham te eten, hebben fans van FC Twente afgelopen seizoen hun bijdrage geleverd aan voorkoming van het bankroet van hun club”, schrijven Gerben Kuitert en Leon ten Voorde.

“De inkomsten uit catering stegen met 1,2 miljoen euro tot boven de zes miljoen euro. Dat is meer dan een kwart van de totale omzet van de club”, vervolgt het duo. “Dat FC Twente zijn thuiswedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie (KKD) op vrijdagavond speelde is tevens debet aan die groeiende horeca-omzet.”

Algemeen directeur Paul van der Kraan zag nog een bijkomend ‘voordeel’ van de nieuwe speeldag. “Ook het restaurant zat op vrijdagavonden voller dan in de seizoenen daarvoor”, legt hij uit. Het is nu algemeen bekend dat de vrijdagavond (verrassend genoeg) erg goed in de smaak viel bij de trouwe FC Twente-fans.

(bron: www.twentefans.nl)