Datum: 29 april 2019
Categorie: Opmerkelijk | Uitgaan

'Feestvierende dames' veroorzaken brand tijdens Koningsdag bij café in Hengelo

Bij café de Cactus in Hengelo liep Koningsdag anders af dan verwacht. Het zonnescherm vloog vannacht in brand nadat ‘vijf feestvierende dames met sterrenflikkers gooiden’. Dat staat op de Facebookpagina van het muziekcafé.

Oplettende getuigen waarschuwden het personeel, waarna de brand snel kon worden geblust door medewerkers van het café. ‘Daardoor is erger voorkomen’, staat op de Facebookpagina.

Uiteindelijk werden de ‘feestvierende dames’ in een andere horecagelegenheid aangetroffen. Volgens de kroegbaas haalden de daders hun schouders op en verwezen naar hun verzekeringsmaatschappij.

Up-date maandagochtend 29-4-2019:Er is inmiddels contact geweest met de veroorzakers. Zij zijn ook erg geschrokken van alle commotie en hebben ons en de politie laten weten dat het netjes afgehandeld gaat worden. De schade gaat vergoed worden en ze hebben inmiddels ook excuses aangeboden. Ze willen graag benadrukken dat er geen opzet in het spel is.Originele bericht:En dan realiseren we ons steeds meer dat we vannacht heel veel geluk gehad hebben. Vijf feest vierende "dames" vonden het nodig om buiten tussen het oranje publiek met sterrenflikkers te gaan gooien waardoor ons zonnescherm in de brand vloog. Gelukkig hadden we oplettende getuigen die ons kwamen waarschuwen en konden we zelf de brand snel blussen waardoor erger is voorkomen en er geen gewonden zijn gevallen. Met behulp van de portiers (hulde) van onze overburen zijn de daders later uit een volgende horeca gelegenheid gehaald. Waar ze vrolijk verder aan het feesten waren ondanks dat ze wisten wat ze hadden veroorzaakt. "Oooh, dat regelt onze verzekering wel met je!" was hun vooral lacherige reactie. En daarmee was het voor de opgetrommelde agenten ook wel klaar nadat ze de gegevens van de daders genoteerd hadden…Geen spijt, geen sorry, geen excuses en tot vanavond 20.00uur ook niet de moeite genomen om dat alsnog te doen. Zeer triest en teleurstellend, vandaar dat we besloten om een deel van de beelden hier te delen. Maandagochtend gaan we naar de politie om alsnog aangifte te doen en de gegevens op te vragen. De namen van de daders zijn inmiddels wel bekend bij ons maar zullen we om privacy redenen niet openbaar maken. Verder onthouden we ons voorlopig van commentaar. Natuurlijk onze grote dank aan de helpers!

Geplaatst door Cafe De Cactus Muziekcafe, Kleinste Podium van Twente op Zondag 28 april 2019