Datum: 10 april 2019
Categorie: Opmerkelijk

'Ferrari en Mercedes willen Verstappen graag hebben, maar wat Marko doet is onhandig'

Max Verstappen zou opnieuw zeer regelmatig aan de telefoon hangen met Mercedes-teambaas Toto Wolff, zo liet Red Bull-topman Dr. Helmut Marko onlangs optekenen aan het Duitse Autobild. Jos Verstappen ontkende de uitspraken van Marko en ook pitreporter Jack Plooij vindt het op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

Verstappen maakt een razend sterke ontwikkeling door in de Formule 1 en het is dan ook niet vreemd dat de topteams geïnteresseerd zijn in de diensten van de Nederlander. Dat Mercedes de verrichtingen van Verstappen met een schuin in de gaten houdt, is dan ook voor niemand een schokkend verhaal. Men zet echter wel haar vraagtekens bij de uitspraken van Marko, die vertelde dat Mercedes-teambaas Wolff regelmatig aan de telefoon hangt met Verstappen. “Er is zeker een prestatieclausule in het contract van Max aanwezig. Toto Wolff belt dan ook weer regelmatig met hem (Max Verstappen, red.) en vader Jos”, zo zou Marko hebben gezegd.

De uitspraken van de 75-jarige Oostenrijker zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij Jos Verstappen, die het verhaal omtrent zijn zoon dan ook direct ontkrachtte. “Toto belt Max nooit. Ik denk niet eens dat hij zijn nummer heeft”, zo liet hij weten aan De Telegraaf. Ook Jack Plooij, reporter van Ziggo Sport, zet zo zijn vraagtekens bij de uitspraken van Marko. “Het is een goede vraag wat hier precies de gedachte achter is. Ik snap het ook echt niet”, zo stelt Plooij in gesprek met Grand Prix Radio.

De Ziggo-reporter vraagt zich dan ook af in hoeverre de bron betrouwbaar is. “Heeft niet iemand dit opgeschreven omdat het diegene het goed zou uitkomen als hij dit gezegd zou hebben? Als Marko wil opscheppen dat hij Verstappen onder contract heeft staan, dan zijn dit niet de dingen die je zegt. Ik vind het een onhandige uitspraak”, aldus Plooij, die echter niet ontkent dat Verstappen erg gewild is binnen de top van de Formule 1.

“Mercedes en Ferrari willen Max heel graag hebben. Raymond Vermeulen heeft een heel goed contract voor Max gemaakt en daar zullen zeker weten prestatieclausules in staan. Maar ik vind het echt niet slim”, zo doelt Plooij op de uitspraken van Marko.