Datum: 27 maart 2020
Categorie: Geen categorie

Freddy (66) is overleden aan het coronavirus: “Hij deed alles voor zijn kinderen en kleinkinderen”

Poperingenaar Freddy Sergier (66) is de eerste persoon die in het Jan Yperman Ziekenhuis (JYZ) bezweken is aan het coronavirus.

De man had andere onderliggende gezondheidsproblemen. “Papa deed alles voor zijn kinderen en kleinkinderen”, zegt zijn zoon Dries.

“Papa was iemand die zichzelf voor zijn kinderen en kleinkinderen wegcijferde. Hij deed alles om ons gelukkig te maken”, zegt zijn zoon Dries Sergier. De Poperingenaar sukkelde al 35 jaar met zijn gezondheid.

“Hij had reuma, psoriasis en de ziekte van Bechterew. Dat is een aandoening waarbij de gewrichten van het bekken en de wervelkolom ontsteken.

Hiervoor nam hij elke dag een grote hoeveelheid medicatie en dat zorgde ervoor dat zijn algemene gezondheidstoestand al serieus achteruit was gegaan.

Vroeger was papa schrijnwerker en daarna hield hij nog de cafetaria van het Poperingse zwembad open. Hij werkte nog in een beschutte werkplaats tot zijn ziektes dat niet meer toelieten.”

Coma
Ondanks zijn verlaagde immuniteit had Freddy geen schrik voor het coronavirus. “Hij kwam zelf zelden buiten. Met het gezin waren wij ook al enkele weken niet meer langs geweest, omdat hij zeker niet ziek zou worden.

Ik had namelijk griep en werd nadien ook positief getest op het coronavirus. We hebben allemaal wel wat symptomen gehad, maar ik ben de enige die effectief getest geweest is en waarbij die dus ook positief was”, legt Dries uit.

“Papa werd woensdag getest en donderdag wist hij dat hij het had. Toen had hij heel lichte symptomen.

Vrijdag werd hij wakker en werd hij op korte tijd zieker. Hij werd door de ambulance weggebracht en in het ziekenhuis hebben ze hem meteen verdoofd en beademd. Hij lag in coma en zou geen pijn meer mogen gehad hebben van alles”, vertelt Dries.