Datum: 7 november 2019
Categorie: Opmerkelijk

Friese zwarte Piet blijft gewoon zwart, de Randstad kan lekker de rambam krijgen

Geen enkele Friese gemeente gaat dit jaar een Sinterklaasintocht organiseren waarin Zwarte Piet, de vaste en geliefde sidekick van de Goedheiligman, niet voorkomt. Ook twee jaar na de beruchte actie van de ‘Blokkeerfriezen’ zullen alle Friese intochten van 2019 volledig pro-traditionele pieterbaas zijn.

Ondanks de al twee jaar voortdurende campagne van Amsterdam om alle provincies van Nederland de politiek-correcte roetveegpiet op te leggen terwijl iedereen die van Zwarte Piet houdt onmiddellijk voor racist wordt versleten, houdt de noordelijke provincie ook in 2019 nog altijd dapper stand. De intellectuele kolonisatie van het Friese achterland door de grote gemene stad lijkt nog altijd een enorme flop.

Wat heet? Geen enkele Friese gemeente piekert er ook zelfs nog maar over om Zwarte Piet naar het slachthuis te brengen. In de hele provincie is ook bij de Sinterklaasintochten van 2019 de puike vriend van Sinterklaas nog altijd zo zwart als de nacht, zo inventariseerde het Friesch Dagblad. Al het gejammer van de Jerry Afriyie-achtigen ten spijt:

“Uit een belronde langs sinterklaascomités in de provincie blijkt dat de Sint in de hele provincie begeleid wordt door pieten die volledig zwart of bruin geschminkt zijn. De organisaties van de intochten voelen geen druk uit de gemeenschap om het uiterlijk van Zwarte Piet aan te passen.

,,Er verandert hier niets en er is ook geen discussie over”, zegt Paul Kwast van de sinterklaascommissie in Harlingen. ,,Het speelt hier totaal niet. De mensen komen juist naar ons toe om te vragen of Piet hier wel gewoon zwart blijft.”, zo meldt dagelijksestandaard.nl.