Datum: 21 april 2020
Categorie: Geen categorie

Gerard Joling intens verdrietig: "Ik sta al 3,5 ton in de min door coronacrisis"

Ook Gerard Joling is hard getroffen door de coronacrisis. Met alle geannuleerde optredens loopt de zanger flink wat geld mis. Volgens Gerard gaat het om zo’n 350.000 euro, vertelde hij dinsdagochtend aan Frank Dane op Radio 538.

Aanvankelijk schatte de zanger dat hij ‘al vier tonnetjes in de min’ staat, maar later stelde hij dit bij tot 3,5 ton. Toch vindt ‘Geer’ het verlies van zijn inkomsten niet het ergste. ,,Weet je, het gaat me helemaal niet om geld, het gaat mij er gewoon om dat je uit je hele doen bent. Ik heb de eerste tien dagen gewoon echt moeten acclimatiseren.”

Die lege agenda was enorm wennen. ,,Ik dacht: Ik hoef niks, ik hoef niks. Er is altijd wel wat, of interviews of tv. Ik ben natuurlijk bezig met verschillende televisieprogramma’s, dat ligt stil. En dan je optredens, leuke festivals, goede partijen. Er zijn heel veel personeels- en bedrijfsfeesten afgezegd waar ik echt met de band stond.”

De zanger heeft op 5 en 6 juni vooralsnog wel concerten in de Ziggo Dome op het programma staan. Geer, die er zijn 35-jarig jubileum en zijn aankomende 60ste verjaardag zou vieren, hoopt dat die shows kunnen doorgaan vanwege zijn grootse plannen, maar hij houdt zijn hart vast.