Datum: 26 september 2019
Categorie: Opmerkelijk

Gridstraf van vijf plaatsen voor Max Verstappen in Rusland!

Max Verstappen krijgt in Rusland de beschikking over opnieuw een verbeterde versie van de Honda-motor, zo heeft de Japanse fabrikant bekendgemaakt. Daar tegenover staat wel een gridstraf van vijf plaatsen. Ditzelfde geldt voor de andere coureurs van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso.

Honda heeft ervoor gekozen haar nieuwe Spec 4 ICE-motor al in Rusland te introduceren, ondanks het feit dat de huidige Spec 4-motoren nog maar enkele weekenden achter de rug hebben. De Japanners doen dit zeer waarschijnlijk omdat zij zo goed mogelijk voor de dag willen komen op Suzuka in thuisland Japan. De motorfabrikant wil voorkomen dat de coureurs van Red Bull en Toro Rosso tijdens hun thuisrace te maken krijgen met een gridstraf. Daarom heeft Honda ervoor gekozen hun update al in Rusland uit te rollen. Dit betekent echter wel dat Verstappen en zijn collega’s vijf plaatsen gridstraf krijgen.

Voor Daniil Kvyat zal het helemaal een inhaalrace moeten worden op Sochi, want de Toro Rosso-coureur krijgt naast een nieuwe motor, ook nog een nieuwe MGU-K, MGU-H en elektronica ingebouwd. Al deze wijzigingen zorgen ervoor dat de Rus, die zijn thuisrace rijdt, helemaal achteraan moet beginnen. Net als Kvyat, zal ook Verstappen een aantal plaatsen moeten winnen om alsnog een goed resultaat te boeken. Door de gridstraf zal de Nederlander waarschijnlijk vanuit de middenmoot moeten beginnen. De nieuwe Honda-motor moet hem echter helpen om als een mes door warm boter weer naar voren te rijden.