Datum: 5 november 2020
Categorie: Niet gecategoriseerd

Haartransplantatie in Turkije gaat vreselijk mis

Een kale hoofd  hebben heeft zo zijn wetenschappelijke voordelen. Niettemin zijn er veel mannen met dunner wordend haar die zich niet bij de situatie willen neerleggen, en er alles voor over hebben om niet als reflecterende discobol door het leven te gaan.

De 26-jarige Brit Luke Horsfield is één van deze kerels. De IT-specialist uit Bradford merkte op dat zijn inhammen groter en groter werden en hij vond online een kliniek in Turkije die een haartransplantatie kon uitvoeren voor een vierde van de prijs in zijn eigen land.

Voor 1400 euro om precies te zijn. Dat klinkt wel heel goedkoop, maar Luke kreeg dan ook waar haar voor zijn geld. De operatie in de Clinic Center in Instanboel duurde zes uurtjes, waarna Luke mocht beschikken.

Het was echter maanden later dat hij zich letterlijk de haren uit zijn hoofd kon trekken. Hij merkte op dat de vele wondjes op zijn hoofd waren getransformeerd in kleine littekens voor het leven, er talrijke kale plekken uit het niets verschenen en zijn getransplanteerd haar weigerde om te groeien.

“De Turkse chirurg kon geen woord Engels en hij heeft teveel haarzakjes uit de haarkrans achteraan mijn hoofd verplaatst naar het behandelde gebied”, beweert Luke aan de Britse pers.

Holografisch haar is dé nieuwe trend voor iedereen die zijn innerlijke eenhoorn wil loslaten

Uiteindelijk was Luke genoodzaakt naar een kliniek op eigen bodem te gaan om al de ellende op zijn scalpel te herstellen en te camoufleren als het ware.

Hij besliste om zijn verhaal naar buiten te brengen om andere wanhopige mannen te waarschuwen dat ze best eerst zeer grondig onderzoek doen en niet te impulsief te reageren.

Kort samengevat: het is soms beter meer haar op je tanden te hebben dan op je hoofd.