Datum: 21 februari 2020
Categorie: Geen categorie

Hoe is het 15 jaar later met Dunya & Desie? [+foto’s]

Dunya & Desie was een hit vroeger, veel mensen waren aan de buis gekluisterd als deze serie (en later film) te zien was. Wij zijn op zoek gegaan hoe het nu gaat met de dames en vooral: hoe zien ze er nu uit?

Dunya en Desie

In Dunya & Desie zagen we de verschillen tussen het leven van de Marokkaanse Dunya en Nederlandse Desie. Deze twee vriendinnen maken samen veel mee en het was vooral interessant om de grote verschillende tussen beide meiden en gezinnen te zien. Hier zijn uiteindelijk drie seizoenen van uitgekomen tussen 2002 en 2004 en deze was bijzonder populair bij tieners.

Dunya en Desie televisie serie vroeger

Via: Dunya en Desie (Capture)

Uiteindelijk kwam er in 2008 ook nog een film uit: Dunya & Desie in Marokko. Maar hoe is het nu met de dames? Dunya werd gespeeld door Maryam Hassouni en Desie heeft in het echt Eva van de Wijdeven. Er waren een tijd geleden geruchten over een nieuwe serie, maar het is inmiddels wel alweer een aantal jaren stil.

Terugblik: de intro

Om even je geheugen op te frissen, onderstaand de intro van Dunya en Desie. Kort maar krachtig, toch?

Hoe is het nu met Dunya (Maryam Hassouni)

Maryam heeft na haar debuut in Dunya en Desie de nodige grote en kleine rollen gespeeld. Zo was ze in bijrollen te zien in ‘Van God Los’, Bitch Fight en konden we haar ook terug zien in Flikken Rotterdam (en Maastricht), Anubis en Deadline.

Later speelde ze in de film Offers, waarin ze een hoofdrol vertolkte. Hiervoor won ze zelfs de ‘International Emmy Award’! In 2012 kwam de film doodslag uit, een film met bekende Nederlandse namen zoals Theo Maassen en Gijs Scholten van Aschat. Naast nog een aantal kleinere rollen en een korte film, is het de laatste jaren nog vrij rustig bij Maryam.

Hoe is het met Desie (Eva van de Wijdeven)

Eva van Wijdeven was het liefje van Tygo Gernandt en kon dus rekenen op genoeg (positieve en negatieve) media-aandacht in die periode. In het voorjaar van 2010 gingen de twee acteurs uit elkaar. Ook Eva begon met kleine rollen in series als Baantjer, Grijpstra en de Gier en Spangen. In 2011 verscheen A’dam – EVA, waarin ze een hoofdrol had. De serie werd bijzonder goed bekeken en dit bracht haar veel (nieuwe) bekendheid. Ook kwam ze daarna nog op de buis in de serie ‘Moeder, ik wil bij de Revue’ en ook in Penoza II en Celblok H speelt ze een rol. Dit alles naast haar werk in het theater!

Dunya en Desie televisie

Via: NPO (capture)

 

De dames hebben dus nog het nodige gedaan na Dunya en Desie. Wil je de serie nog eens terugkijken, dat kan. Er staan veel afleveringen op YouTube. Wil je ze allemaal terugkijken? Gelukkig hebben we dit nog

Foto’s Dunya en Desie nu

Dunya en Desie zijn flink veranderd en dat is logisch. Het is alweer zo’n 15 jaar geleden dat de beide meiden te zien waren in de populaire TV-serie.

Na de leuke terugblik van Dunya en Desie is het tijd om te kijken, hoe het nu met de dames gaat. Eva en Maryam zijn actief op Instagram en dat levert de nodige prachtige actuele foto’s op van de dames.

Laten we beginnen met Maryan, herken je haar nog?

Maryam Hassouni (Dunya)

 

En deze dan? Prachtige nietwaar?

Meer kun je vinden op haar Instagram-account @maryanhassouni

Eva van de Wijdeven

Ook Eva is actief op Insta @evavandewijdeven

Nog een prachtige foto, nadat ze haar haarstijl (weer eens) heeft veranderd, maar het staat haar prachtig!

Dunya en Desie samen…

Natuurlijk is het allerleukst om ze weer eens samen te zien, na al die jaren! Stiekem missen we deze vriendinnen enorm. In het ‘echte leven’ zijn deze dames ook vrienden en daar zijn we erg blij om!