Datum: 6 oktober 2019
Categorie: Opmerkelijk

Hooligans FC Twente vechten in Duitsland tegen Dortmund & Köln (VIDEO)

Het Duitse Schalke 04 speelde zaterdagavond een wedstrijd in de Bundesliga tegen FC Köln. De wedstrijd eindigde in 1-1, maar buiten het stadion ging de strijd verder, waar ook FC Twente fans aanwezig waren.

De supporters van Schalke 04 staan bekend goed bevriend te zijn met supporters van FC Twente. Zo bezoeken supporters van beide clubs dan ook regelmatig elkaars wedstrijden. Vorig jaar ging er ook al een grote groep van Schalke en Twente samen op de vuist tegen het Russische Lokomotiv Moscow. De supporters van FC Köln onderhouden een vriendschapsband met Dortmund. En dat is natuurlijk dé rivaal van Schalke.

Ruim 100 hooligans op de vuist

Na de wedstrijd ging het in Essen, een plaats vlak naast Gelsenkirchen, dan ook behoorlijk mis. Zo’n 100 hooligans gingen met elkaar op de vuist. Het is niet duidelijk of het een afgesproken gevecht was, of dat de supporters elkaar per toeval tegenkwamen. Volgens het Instagram account Firms From Holland was de groep van Schalke en Twente zo’n 60 man sterk, en de groep van Dortmund en Köln rond de 40. Na ongeveer 2-3 minuten vechten bleek de groep van Schalke en Twente te sterk, waardoor Köln en Dortmund op de loop moesten.