Datum: 30 april 2020
Categorie: Geen categorie

Hulpverlener (47) belooft vrouw dat hij oké is, uren later sterft hij aan coronavirus.

Een Italiaanse hulpverlener overleed nadat hij het coronavirus kreeg. Enkele uren voor zijn overlijden had de vader van één zijn vrouw nog laten weten dat hij oké was. Diego Blanco overleed in zijn huis in Montello in het noorden van Italië, waar hij woonde met zijn vrouw en achtjarige zoon.

Twee dagen voor zijn dood testte hij positief op COVID-19. Hij was gaan slapen met hoge koorts en enkele uren voordien had hij zijn vrouw nog gezegd dat hij oké was. Zijn vrouw probeerde hem nog te reanimeren terwijl ze op de ambulance wachtte.

Zijn vrouw Maruska Capoferri zei dat haar echtgenoot die avond nog gezegd had: “Je kunt gaan slapen, lieve schat, ik ga niet sterven. Ik moet gewoon een comfortabele positie vinden om in slaap te vallen.”

In de vroege uurtjes ontdekte ze dat de toestand van haar man flink verslechterd was. Hij had ademhalingsmoeilijkheden en kreeg een hartaanval.

De ambulance arriveerde korte tijd later en de hulpverleners deden alles om hem te redden, maar tevergeefs.

Maruska zei dat haar echtgenoot zijn hele leven wijdde aan het helpen van anderen. “Het was zijn missie”, voegde ze er nog aan toe. Veel sterkte en kracht aan de nabestaanden.