Datum: 14 november 2019
Categorie: Opmerkelijk

Jammer voor KOZP! Steun voor traditionele kindervriend is TOEGENOMEN!

Een ruime meerderheid van Nederlanders ziet nog altijd geen heil in het aanpassen van de kleur van Zwarte Piet. Sterker nog: ten opzichte van een jaar geleden vinden nu zelfs méér mensen dat Zwarte Piet gewoon zwart moet blijven. Maar liefst 71% van alle Nederlanders wil hem gewoon zwart houden: dat is meer dan de 68% die het vorig jaar was.

pietonderzoekeenvandaag

Vandaag zal een dag van nationale rouw zijn bij Kick Out Zwarte Piet. Ze hebben hun offensief tegen de vrolijke kindervriend alleen maar opgevoerd, maar Nederland vreet de campagne niet. Sterker nog: vergeleken met 2018 zijn er nu méér voorstanders van Zwarte Piet zo becijferde EenVandaag na een groot onderzoek over de kleur van Zwarte Piet, uitgevoerd onder maar liefst 75.920 (!) Nederlanders.

EenVandaag peilt al sinds 2013 jaarlijks of de traditionele Zwarte Piet aangepast moet worden of niet. Tot 2017 nam de steun voor verandering ieder jaar een beetje toe. Vorig jaar stagneerde die voor het eerst, en ook dit jaar zit er geen beweging meer in.

Nu wil 26 procent het liefst dat het uiterlijk van Zwarte Piet wordt aangepast en is 71 procent hier tegen. Vorig jaar was dat respectievelijk 28 en 68 procent. De hardheid van de protesten aan beide kanten maakt dat vrijwel iedereen bij zijn standpunt blijft.”

Ook uit andere peilingen blijkt dat de steun van Nederlanders voor Zwarte Piet rotsvast blijft. Uit een onderzoek van SBS bleek zelfs dat maar liefst 95% van alle Nederlanders liever de normale Zwarte Piet heeft, dan de politiek-correcte roetveegpiet.