Datum: 1 augustus 2020
Categorie: Geen categorie

Johan Derksen gaat helft salaris doneren, niet aan Black Live Matter

Veronica Inside gaat in de vertrouwde bezetting door. Vanaf 11 september zullen Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp weer op de buis te zien zijn.

Johan voerde vrijdagochtend een ‘keihard gesprek’ met John de Mol, vertelt hij aan het AD. ‘John zei: je kunt helemaal niet stoppen. Je hebt een contract, geen discussie, ik hou je daaraan. Ik had geen enkele keus.’

Toch zal niet alles hetzelfde blijven. ‘Ik wilde geloofwaardig blijven en niet overkomen als een zakkenvuller, vervolgt Johan zijn verhaal. ‘Daarom, en dat is een idee van mijn vrouw, schenk ik de helft van mijn salaris aan goede doelen: een hondenpension in Almere en aan Casper van Eijk’, aldus Johan Derksen. Hij kiest dus niet voor Black Lives Matter, een beweging waar hij onlangs mee in het nieuws kwam door zijn al dan niet racistische uitspraken.

Veronica Inside keert 11 september terug op TV. Johan, Wilfred en René zijn daarnaast als analisten betrokken bij de uitzendingen van de Champions League die vanaf 7 augustus a.s. bij SBS6 te zien zijn.