Datum: 22 januari 2020
Categorie: Geen categorie

Jongetje (13) die door gemene pestkoppen in nek geschopt werd: "Ik kan net zo goed zelfmoord plegen"

Een 13-jarige jongen zei dat hij “evengoed zelfmoord kan plegen” nadat gemene pestkoppen hem in een hinderlaag lokten en brutaal aanvielen.

Danial Elliott werd in elkaar geslagen toen hij vorige donderdag te voet van school naar huis onderweg was. De jongen werd langs achter aangevallen en in de rug en de nek geschopt, waarna de aanvallers wegvluchtten.

Aanvankelijk verborg de jongen zijn verwondingen voor zijn moeder, totdat ze thuis waren. De stress van de aanval en het pesten op school leidde ertoe dat de jongen ermee dreigde om zichzelf iets aan te doen.

Moeder Elliot uit East Yorkshire in het Verenigd Koninkrijk getuigde: “Hij zag er goed uit toen hij in de auto stapte. Hij zei niets, wat niet ongewoon is en omdat hij de oudste is in het gezin houdt hij zich kranig over het pesten.”

“We gingen naar binnen en hij maakte zich druk omdat ik bleef vragen wat er aan de hand was. We kregen een beetje een woordenwisseling en dan greep hij met zijn handen in zijn gezicht en zette zijn nagels in zijn eigen gezicht. Dan riep hij: ‘Ik kan net zo goed zelfmoord plegen.’”

De moeder van vier (32) zei dat Danial gepest wordt sinds de lagere school en dat kinderen hem viseren omwille van zijn darmproblemen.

Na de aanval werd Danial naar het ziekenhuis gebracht en werd zijn nek in een nekbrace gelegd voor extra bescherming. “Ze hadden hem kunnen doden”, zei mevrouw Elliot. “Een schop op de verkeerde plaats en ze hadden zijn nek kunnen breken of hem verlammen en de personen die dit deden moeten dit begrijpen.”