Datum: 23 mei 2020
Categorie: Geen categorie

Kansenparel kopschopt politieagent hersenschudding en gebroken neus (VIDEO)

Onderstaande beelden zijn deze week opgenomen in het Belgische Anderlecht.
“De agent die een schop tegen het hoofd kreeg ligt nog in het ziekenhuis. Hij heeft een hersenschudding opgelopen en zijn neus gebroken. Maar hij is vanzelfsprekend ook getraumatiseerd. Zo’n harde schop tegen het hoofd is wat mij betreft poging tot doodslag.”

Het incident is volgens de woordvoerder van politievakbond VSOA tekenend voor hoe overheden en politie de macht over sommige wijken verliezen. “Je ziet hoe een jeugdbende iemand die verdacht wordt van zware feiten probeert te bevrijden. Dat die persoon mogelijk iemand heeft neergestoken accepteren ze maar gewoon.”

Zijn vakbond krijgt meerdere keren per week meldingen van geweldsincidenten tegen agenten. “Telkens krijgen wij geen gehoor bij de politiek, onze mensen moeten het zelf maar oplossen.”

Volgens hem zijn ook veel wijkbewoners de geweldsincidenten helemaal beu. “99 procent van de mensen leeft er gewoon zoals het hoort. Een kleine minderheid verpest het nu voor de rest dus die moet aangepakt worden. Zolang dat niet gebeurt blijven wij dit soort filmpjes delen.”