Datum: 10 februari 2020
Categorie: Geen categorie

Jong Ajax is maandagavond tegen een harde nederlaag aangelopen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht gingen de Amsterdamse talenten met liefst 7-2 onderuit. Het was voor de titelkandidaat in de Eerste Divisie pas de eerste nederlaag sinds begin november. Onder toeziend oog van Erik ten Hag maakte met name Bruno Varela een dramatische beurt, hij beleefde ongetwijfeld de ergste avond ooit in zijn loopbaan.

Jong Ajax had weinig te vrezen van Jong FC Utrecht, maar toch was het de thuisploeg die halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Op aangeven van Jonas Arweiler maakte Odysseus Velanas de 1-0. Nadat Hicham Acheffay de paal had geraakt, maakte Tommy St. Jago alsnog de 2-0. Hij kopte raak nadat Varela mistastte bij een hoekschop.

De doelman, die door de schorsing van André Onana in de Europa League waarschijnlijk in het heenduel met Getafe onder de lat staat, was ook betrokken bij de 3-0. Hij haalde in het strafschopgebied Velanas onderuit, waardoor Arweiler vanaf elf meter een doelpunt kon meepikken. Acheffay (rebound) sloeg een paar minuten later eveneens toe, waarna Jong Ajax via Victor Jensen wat terugdeed.