Datum: 22 oktober 2019
Categorie: Opmerkelijk

Klungelige dieven van trekker halen even bakkie bij de McDonalds (VIDEO)

Het liep volledig in de soep, de diefstal van een dure tractor bij Twentrac B.V. in Holten. Twee ‘klungelige’ dieven probeerden in juli het gps-systeem uit het voertuig te stelen. Bij de politie zijn nu meerdere tips over het duo binnengekomen, nadat de opmerkelijke zaak vorige week werd behandeld in Opsporing Verzocht. Twee dieven sloegen dinsdagochtend 16 juli toe bij Twentrac aan de Keizersweg in Holten. Rond 04.30 uur forceerden ze met een breekijzer het hekwerk van de groothandel in landbouwmachines. Hun doel: het peperdure gps-systeem van de tractor.

Nadat de inbraak lukte, namen de twee gelijk de hele tractor mee. Maar ze kwamen bedrogen uit, want de eigenaar haalt iedere avond de gps-systemen uit de landbouwvoertuigen. Dankzij het Track & Trace-systeem was te zien dat de tractor een uur later parkeerde bij de McDonald’s in Nijverdal.

De klungelige diefstal kreeg daarna een nog opmerkelijker vervolg: een van de dieven had hoge nood en liep zonder enige vermomming de McDonald’s binnen. Vervolgens haalde hij ook nog een kop koffie, om daarna met zijn compagnon weg te rijden in een zwarte Renault Master. Dat alles werd haarfijn vastgelegd op beeld.

 

De zaak werd vorige week behandeld in Opsporing Verzocht. „We hebben een aantal meldingen via Misdaad Anoniem ontvangen. Dat levert wat aanknopingspunten op en die zijn we aan het onderzoeken”, laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten. „Als er iemand nog tips heeft dan zijn die uiteraard van harte welkom.” De eigenaar plaatste camerabeelden van de diefstal al dezelfde ochtend online. Op onderstaande video zijn de brutale dieven nog duidelijker herkenbaar: