Datum: 22 februari 2020
Categorie: Geen categorie

’Leontine zag Marco vreemdgaan met secretaresse’

De affaire van Marco Borsato met pianist Iris Hond zou voor Leontine de grootste reden zijn geweest om een punt achter hun huwelijk te zetten.

Maar nu blijkt dat een gênant incident, dat zich ruim dertien jaar geleden afspeelde, destijds het begin van het einde betekende voor de Borsato’s…

Weekblad Privé komt vandaag met nieuwe onthullingen over het turbulente huwelijk van Marco en Leontine Borsato. Het blad sprak met enkele goed ingelichte bronnen en kwam tot het volgende verhaal.

Tijdens een vakantie met enkele van haar beste vriendinnen werd voor Leontine op pijnlijke wijze duidelijk dat zij niet de enige vrouw was met wie echtgenoot Marco er een amoureuze relatie op nahield.

Toen zij op de bewuste avond in 2006 de meegereisde meiden wat vakantiefoto’s en gezinskiekjes wilde laten zien, sloeg de sfeer in de Spaanse hotelkamer in één klap om.

Want tot haar eigen schrik en afschuw zag Leontine, en met haar al haar vriendinnen, dat de hitzanger er een tweede agenda op na bleek te houden.

Op het tv-scherm zag ze één voor één beelden voorbijkomen met daarop haar echtgenoot, innig zoenend in een skilift met een voor Leontine allesbehalve onbekende vrouw.

Langzaam voelde ze de vloer van de hotelkamer onder haar voeten wegzakken. Leontine was des duivels en haar vriendinnen in shock.

Dierennaam
Maar wie was die vrouw bij wie Marco tijdens de après-ski, enkele weken eerder, in haar armen lag? De zanger was met personeel van zijn, inmiddels failliete, artiestenbureau The Entertainment Group (TEG) op wintersportvakantie in Oostenrijk, zonder Leontine, die thuis bij de kinderen bleef.

In het gezelschap verkeerde toen wel de secretaresse, met wie Marco inmiddels een warme band had opgebouwd. Net als Iris Hond, luistert ook deze vrouw naar een dierennaam…

Bronnen vertellen aan Privé dat iedereen die mee was op skireis kon zien dat de twee het samen wel heel gezellig hadden. Iedereen, behalve Leontine, want die was er niet bij.

Scheiding
Terug naar de hotelkamer in Spanje, waar Leontine met eigen ogen, door wat ze voorbij zag komen op het usb-stickje, getuige werd van de escapades van haar man.

De voormalige rechterhand van Hans van der Togt in spelprogramma Rad van Fortuin was ziedend en wilde, volgens een zeer ingelichte bron, op dat moment niets liever dan scheiden.

Ze pakte haar telefoon en belde met Marco om hem met de beelden te confronteren. De zanger ontkende dat er iets was, waarop Leontine zou hebben geroepen: „Maar ik zie het hier toch?!”

Het veld ruimen
Lange gesprekken tussen Marco en Leontine, maar ook met hun adviseurs op het TEG-kantoor volgden. En uiteindelijk is hemel en aarde bewogen om de rust weer te laten keren.

Wel moest Marco op zoek gaan naar iemand anders die zijn agenda zou gaan bijhouden, want Leontine stónd erop dat de vrouw die zij zag op de foto’s moest vertrekken.

Nog dezelfde dag moest zij haar bureau ontruimen en nog steeds werkt ze in de media. Het huwelijk tussen de Borsato’s duurde nog veertien jaar voort, tot Leontine begin 2020 alsnog de handdoek in de ring gooide.