Datum: 28 januari 2020
Categorie: Geen categorie

Let op: WhatsApp werkt binnenkort niet meer op déze telefoons

Heb je al jaren dezelfde (lees: ietwat verouderde) telefoon? Dan bestaat de kans dat je na 31 januari geen gebruik meer kunt maken van WhatsApp.

Vanaf 1 februari kunnen verouderde versies van besturingssysteem Android en iOS de chatdienst niet meer ondersteunen. WhatsApp zegt dat dit nodig is om de veiligheid van de app te kunnen garanderen. De dienst adviseert gebruikers om de software van hun telefoons te updaten zodat iedereen gewoon kan blijven chatten.

iPhones
Als je een oude telefoon hebt, betekent dit concreet dat je misschien helemaal niet kunt updaten naar de laatste software.
De iPhones tussen de 6s en 4S kun je nog wel updaten naar het nieuwe besturingssysteem, zodat je gebruik kunt blijven maken van de dienst. iPhones 4 en ouder kunnen niet updaten naar iOS 9, waardoor je met een iPhone 4 of ouder geen gebruik meer kunt maken van WhatsApp.

Android
Een Android-telefoon? Als jouw telefoon nog draait op het besturingssysteem Android 2.3.7 (ook wel bekend als Gingerbread) draait, is WhatsApp vanaf februari verleden tijd. Niet getreurd: veel apparaten die zelfs nog voor 2011 gelanceerd zijn, kunnen nog wel updaten naar het nieuwste systeem.