Datum: 9 januari 2020
Categorie: Geen categorie

Mark Rutte geeft duidelijkheid over toekomstplannen

Mark Rutte is inmiddels al bijna tien jaar de minister-president, maar dat betekent niet dat hij het binnenkort voor gezien houdt! In een interview met Het Parool geeft de 52-jarige openhartig antwoord op de vraag wat hij van plan is.

Lang wordt er al gespeculeerd wat Rutte gaat doen: wil hij door als premier of vindt hij het wel welletjes geweest? “Als ik nu zou moeten beslissen, ga ik door.” Rutte is namelijk stellig: hij is zijn baan alles behalve zat! Vooralsnog ziet Rutte de toekomst rooskleuriger in en zijn we, als het aan hem ligt, nog lang niet van hem af. Als het aan Rutte ligt is hij namelijk ‘op zijn 65ste nog premier!’ Afgelopen vrijdag in Jinek benadrukte Rutte ook nog eens dat hij ‘dolgraag’ verder wil.

Ondanks dat hij het werk al tien jaar doet, lijkt zijn energie dus allesbehalve op. Volgens Het Parool noemen collega’s van Rutte hem dan ook vaak ‘een duracelbatterijtje’. Zijn jeugdvriend Jort Kelder vindt hem eigenlijk ‘best een saaie lul’, iets wat Rutte zelf beaamt te zijn. Zo heeft de premier geen duur huis, geen dure auto en declareert hij nooit iets. Zijn salaris gaat alleen op aan dure pakken, boeken en cd’s. Daarnaast geeft hij op donderdagochtend nog altijd les aan kinderen op een middelbare school in Den Haag.

Rutte laat tot slot weten dat hij ‘aankomende zomer definitief de knoop gaat doorhakken’.