Datum: 7 april 2020
Categorie: Geen categorie

Meer sterfgevallen (234) gemeld dan maandag, einde corona niet in zicht

Het aantal nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus in Nederland is dinsdag (234) groter dan maandag (101). Het aantal ziekenhuisopnames lijkt nog steeds af te vlakken, zo meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag in de dagelijkse update.

Volgens het RIVM was het aantal meldingen in de afgelopen periode steeds het grootst op dinsdag. Dat is volgens het rijksinstituut te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en ziekenhuisopnames die op vrijdag, zaterdag en zondag plaatsvinden op maandag in de administratie worden verwerkt.

Dinsdag meldt het RIVM 292 nieuwe opnames in het ziekenhuis. Dat zijn er iets meer dan maandag (260). Ten opzichte van afgelopen week liggen de aantallen wel een stuk lager; zo werden vorige week donderdag en vrijdag respectievelijk 623 en 502 opnames gemeld.

Niet alle sterfgevallen die dinsdag werden gemeld, betreffen mensen die in de afgelopen 24 uur overleden zijn. Dit komt doordat een sterfgeval niet altijd direct wordt doorgegeven aan het RIVM. Dat gebeurt vaak pas enkele dagen later.