Datum: 3 februari 2020
Categorie: Geen categorie

Mogelijk geen bier tijdens Carnaval vanwege ontevreden personeel: "Sluiten acties niet uit"

FNV dreigt met acties bij Heineken. Als de bierbrouwer vandaag niet ingaat op het cao-eindbod, sluit de bond acties voor en tijdens carnaval niet uit. ,,We zijn al meer dan vier maanden met deze cao bezig. Wij willen koopkrachtverbetering voor de medewerkers, dat betekent vier procent meer loon”, reageert Jet Grimbergen, bestuurder bij FNV Industrie. Behalve meer loon willen de medewerkers een zwareberoepenregeling.

,,Het geduld van de FNV-leden is op. De resultaten van Heineken zijn fantastisch, het management krijgt mooie bonussen, de medewerkers willen ook meedelen”, aldus Grimbergen. Als Heineken niet reageert vanmiddag, dan volgt een ultimatum dat woensdagmiddag afloopt. ,,Als dan nóg niet in wordt gegaan op onze eisen uit het ultimatum, sluiten we acties voor en tijdens carnaval niet uit.”

Eenrichtingsverkeer

Het lijkt erop dat Heineken niet van zins is mee te gaan in de eisen van FNV. De bierbrouwer laat in een reactie weten al verschillende keren naar boven op te zijn geschoven met zijn loonbod. ,,FNV lijkt niet te willen meebewegen. Tot nu toe is er dus sprake geweest van eenrichtingsverkeer”, aldus een verklaring.

De bierbrouwer meent een ‘zeer royaal bod’ op tafel te hebben gelegd. Dat eindbod is gebaseerd op een looptijd van twee jaar en bevat loonsverhogingen van 3,75 procent per 1 januari 2020 en 3,75 procent per 1 januari 2021. Daarnaast zitten er afspraken in over duurzaam doorwerken, gezondere werkroosters en werk/privé-faciliteiten.

,,Met ons eindbod voor de CAO-en 2020-2021 steken we opnieuw onze nek uit. Tijdens het cao-proces hebben we de grenzen meerdere malen verkend en uiteindelijk hebben we een streep moeten trekken.”